31è aniversari CONVENCIÓ SOBRE ELS DRETS DELS INFANTS

“El nostre deure d’educadors és guanyar per a ells el dret de ser infant”.

Janusz Korczak (1878-1942)

pediatre i pedagog polonès

31è. aniversari
CONVENCIÓ SOBRE ELS DRETS DE L’INFANT, NACIONS UNIDES
20 de novembre de 1989 – 20 de novembre de 2020
institut escola ELS PINETONS, Ripollet

L’any 1942, Janusz Korczak va definir i escriure una primera declaració dels DRETS de l’INFANT:

L’infant té dret a l’amor.

L’infant té dret al respecte.

L’infant té dret a gaudir de les millors condicions per a la seva creixença i desenvolupament.

L’infant té dret a viure en el present.

L’infant té dret a ser ell mateix, ella mateixa.

L’infant té dret a ser pres seriosament.

L’infant té dret a ser apreciat per allò que és.

L’infant té el dret de desitjar, de demanar, de reclamar.

L’infant té el dret de tenir secrets.

L’infant té el dret a una mentida, una equivocació, un furt ocasionals.

L’infant té dret a l’educació.      

L’infant té dret a protestar contra una injustícia.

L’infant té dret a morir prematurament.   

Beques Menjador i Material Escolar. Ajuntament Ripollet

Us comuniquem que amb data 20 de maig de 2020 es van aprovar, mitjançant resolució d’Alcaldia 636/20 i 635/20 respectivament, les bases especifiques reguladores i convocatòria de les beques de menjadors escolar i/o material escolar curs 2020-2021.

És important que tingueu molt en compte el següent :

  • La sol·licitud en aquesta convocatòria es la mateixa per als dos conceptes.
  • La convocatòria d’aquest curs escolar s’adreça als nens del nostre municipi, que cursin educació infantil, primària, i també als alumnes d’educació secundària obligatòria l’ESO.
  • Per presentar la sol·licitud cal demanar cita prèvia a l’OAC, trucant al tel.935046000 o mitjançant la web de l’Ajuntament  http://citaprevia.ripollet.cat.
  • Una vegada obtinguda la cita prèvia, la presentació de la sol·licitud serà a la Rbla Sant Jordi, 6  ( Casal Joves )
  • Les sol·licituds estaran penjades al web de l’Ajuntament per tal de descarregar-la i a la mateixa oficina de registre també es podrà recollir en paper. També podeu descarregar-les aquí.

El període per a presentar la sol·licitud serà del 26 maig  al 7 de juliol de 2020.

Edictes amb les bases de la convocatòria curs 2020-2021:

Per a qualsevol aclariment, podeu trucar al 93 504 60 07 de 8h a 15 h.

Edicte resultats provisionals beques llibres curs 2020-2021: http://ripollet.cat/asp/content.asp?id=32360

Carta inici famílies

.

.

.

Benvolgudes famílies,

Una vegada hem acabat el temps de l’estiu, reprenem un nou recorregut a l’institut escola ELS PINETONS, un nou curs amb horitzons, reptes i incerteses que haurem de transformar en noves OPORTUNITATS com a COMUNITAT EDUCATIVA que comparteix un mateix PROJECTE EDUCATIU.

Un nou curs que està, des de ja fa massa temps, sota una situació sanitària i social extrema a la que ens hem anat adaptant (si és pot dir així) per recuperar i reprendre la vida quotidiana de la manera més natural possible.

Retrobar-nos aquest curs i en aquest moment estrany pren -si és possible- una dimensió i un valor encara més fonamental i vital per a totes i tots nosaltres. Donar més força i més significat educatiu a les relacions i les interaccions que es generen diàriament a l’institut escola ELS PINETONS esdevé una prioritat de l’equip docent.

Per restablir els vincles i la comunicació i per seguir endavant, educant i construint el futur dels nostres infants i joves, comptem amb totes i tots vosaltres, necessitem de totes i cadascuna de les persones que som part de la comunitat educativa de l’institut escola ELS PINETONS.

La nostra comunitat educativa es nodreix i comparteix un mateix objectiu: garantir el dret a una educació pública i de qualitat dels nostres infants i joves. Per aquest motiu, és essencial compartir sinergies i complicitats en aquest temps tan difícil i complex que ens ha tocat viure.

També comptem amb les nenes i els nens, amb les noies i els nois dels diversos grups de PETITS, MITJANS, GRANS i JOVES per caminar en aquest temps complex, com a part d’una ciutadania que té veu i identitat pròpia que ha de tenir ocasions per transformar i millorar el seu futur de vida.

Per fer-ho, per acompanyar-los i acompanyar-nos, es fa necessari que ens reconeixem i ens expliquem com a persones que eduquen i s’eduquen.

L’equip de mestres i professorat de l’institut escola ELS PINETONS està compromès professional i personalment en el desenvolupament educatiu i en el creixement vital d’aquests infants i joves.

En aquest sentit, l’equip docent disposem d’eines concretes per aconseguir l’objectiu: la paraula, el respecte, el diàleg, l’estima, el debat, l’esforç, la reflexió, la motivació, … que són fonaments i generen els diferents processos d’aprenentatge quotidià.

El passat dia 3 de setembre Francesco Tonucci (mestre i pedagog italià), en la seva conferència L’educació en temps d’incertesa en l’acte de presentació del curs 2020-2021, ens comparteix algunes reflexions que ens acompanyaran al llarg del curs en la situació actual. 

“… el gran valor educatiu de la incertesa com a oportunitat per l’aprenentatge i l’educació…”

També insisteix en  “…el reconeixement del dret a l’educació com a un dels drets fonamentals de la infància, especialment en un temps de extrema complexitat…”

Us donem una afectuosa benvinguda a l’inici del curs 2020-2021 amb el convenciment que tota la nostra comunitat educativa aportarà i treballarà per la qualitat de l’educació dels nostres infants i joves i amb la confiança plena que TOT ANIRÀ BE!.

Moltes gràcies, molt cordialment.

equip docent i equip directiu

institut escola ELS PINETONS               Ripollet, 1 de setembre de 2020

Jornada de Portes Obertes per a families

17 de març ANUL·LADA

La jordana de PORTES OBERTES queda anul·lada com a mesura sanitària preventiva.

A continuació podreu trobar una part de la informació que s’oferia a la jornada, tant del projecte educatiu, com de les instal·lacions i propostes que s’ofereixen des de l’escola.

Dossier informatiu Portes Obertes 2020

Enllaç a la web del Departament d’Educació en relació a la preinscripció.

Més informació sobre les jornades de portes obertes a la web de l’Ajuntament de Ripollet.