Beques Menjador i Material Escolar. Ajuntament Ripollet

Us comuniquem que:

Que la Junta de Govern Local ,en sessió de 29 de març 2022, va aprovar la convocatòria de les beques de material escolar curs 2022-2023 atorgades per l’Ajuntament e Ripollet.

En data 11 d’abril de 2022 es van publicar al BOPB les bases reguladores del  Consell Comarcal del Vallès Occidental per a l’atorgament dels ajuts individuals de menjador adreçats a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil escolaritzats en un centre educatiu del Vallès Occidental sostingut amb fons públics de Catalunya durant el curs escolar 2022-2023.

És important que tingueu molt en compte el següent :

  • Les sol·licituds en aquesta convocatòria seran diferents per cada concepte, una per les beques de material escolar i un altra per les beques de menjador escolar.
  • La convocatòria d’aquest curs escolar s’adreça als nens del nostre municipi, que cursin segon cicle d’educació infantil, primària, i també als alumnes d’educació secundària obligatòria l’ESO.
  • En el cas d’ajuts de menjador, la sol·licitud es imprescindible anotar l’IDALU
  • Per presentar les sol·licituds cal demanar cita prèvia a l’OAC, trucant al tel.935046000 o mitjançant la web de l’Ajuntament http://citaprevia.ripollet.cat.
  • Les sol·licituds estaran penjades en aquest mateix web i al web de l’ajuntament per tal de descarregar-la; igualment es podrà recollir en paper a les nostres oficines i a OAC.

El període per a presentar la sol·licitud serà del 3 maig  al 1 de juliol de 2022.

Edictes amb les bases de la convocatòria curs 2022-2023:

Preinscripció 2022-2023

Publicació de la llista d’Alumnes assignats al centre amb indicació de la primera petició i Publicació de la llista d’espera del centre a 10/06/2022

Reclamacions dies 13, 14 i 15 de juny, a través del següent enllaç web:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOOcKBMU11RkyPjUs3NHTrgyFm0lNqNu2uQ7R-OCLiIeHi1Q/viewform

_______________________________________________________________________

Publicació de la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l’ensenyament en primera
petició ordenada a 11/05/2022

Publicació de la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l’ensenyament en primera petició amb la puntuació resoltes les reclamacions a 3/05/2022.

Publicació de la llista de sol·licituds que han demanat el centre i l’ensenyament en primera petició amb la puntuació provisional a 21/04/2022

Termini per presentar reclamacions: 28 d’abril.

MANIFEST EN DEFENSA DE L’ESCOLA I L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Ens adrecem a la ciutadania i a les famílies de Ripollet, a l’Ajuntament de la nostra població, als polítics i els mitjans de comunicació per MANIFESTAR el malestar que estan generant les decisions, actituds i accions de la Conselleria d’Educació i que ens han portat a plantejar la vaga com a recurs de protesta i denúncia i en defensa de l’educació al nostre país. 

Volem expressar públicament la nostra queixa i gran preocupació en relació a: 

o Manca d’inversió en recursos humans i materials que no dona resposta a les necessitats reals dels centres educatius. 

Per tant, reclamem al Govern de Catalunya que inverteixi el 6% del PIB en EDUCACIÓ PÚBLICA. 

o Manca de recursos per atendre la diversitat i l’elevat volum de població infantil i juvenil en situació de vulnerabilitat i risc, trastorns i discapacitats. 

Per tant, reclamem la reducció de ràtios a les aules i la contractació de més personal de suport i especialista per tal de garantir l’equitat, la igualtat i la qualitat educativa, tal com recull el Decret d’Inclusió. Demanem, també, millors condicions de treball i estabilitat per al personal de suport i PAS. 

o Desplegament urgent dels nous currículums al setembre de 2022, amb manca total d’oportunitats per participar i debatre de manera plural en la seva elaboració i aplicació. 

Per tant, plantegem la necessitat que tots els agents educatius participin realment (i no només en apariència) en l’elaboració dels nous currículums. 

o Canvi en el calendari escolar sense cap consens amb la comunitat educativa que provoca la pèrdua del temps de formació

del mes de juliol i compromet les reunions de tancament del curs al juny i les de preparació del nou curs, que es realitzen al setembre. 

Per tant, exigim la retirada del nou calendari i del decret de plantilles amb l’objectiu de millora de la qualitat de l’escola i l’educació pública

o Pèrdua del poder adquisitiu i de drets laborals de mestres i professorat en un llarg recorregut d’anys. 

Per tant, exigim la reversió de les retallades dutes a terme al llarg dels últims anys (millora de condicions laborals). 

o Menysteniment vers el col·lectiu docent en el fons i la forma de la negociació de les condicions laborals. 

Per tant, reclamen una taula de negociació en què estiguin representades totes les parts. 

Per aquests motius, evidenciem i denunciem que l’Administració Educativa ignora els professionals de l’educació, els infants i els joves, i ignora també les seves famílies plantejant qüestions i mesures que s’allunyen molt del treball diari que es realitza als centres educatius. 

MESTRES I PROFESSORAT DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE RIPOLLET COMUNITAT EDUCATIVA DE RIPOLLET. 

Ripollet, 14 de març de 2022

Feliç any nou 2022!

Benvolgudes famílies,
Us recordem que el proper dimecres 22 de desembre de 2021 és el darrer dia d’aquest primer trimestre i, aquest dia, la jornada escolar acabarà a les 13h per a tots els cicles de l’institut escola ELS PINETONS.
No és necessari que els infants i joves portin esmorzar a l’escola perquè compartirem coca i xocolata en els diferents grups. El servei de menjador escolar funcionarà amb normalitat fins a les 15.30h. Us recordem que no hi haurà extraescolars ni activitats esportives a la tarda.
Atès que el dia 22 sempre hi ha molta demanda del servei de menjador, i que l’aforament és limitat, si voleu tiquets esporàdics per dinar aquell dia, caldrà demanar-los com a molt tard el DILLUNS 20 DE DESEMBRE. No s’acceptaran les peticions de tiquets que es presentin després d’aquesta data. 
Gràcies.
Cordialment,
AFA i equip directiu
institut escola ELS PINETONS

Carta Inici de Curs 2021-2022

Benvolgudes famílies,
Comencem avui el nou curs 2021-2022, un curs que continua emmarcat dins la crisi sanitària provocada per la COVID 19, tot i que enguany podrem incorporar mesures més flexibles que ens facilitaran la recuperació de la vida quotidiana de la nostra comunitat educativa.


Després de l’experiència del passat curs, totes i tots nosaltres (infants, joves i adults) hem après a identificar que l’entorn escolar esdevé un espai de tranquil·litat, de confiança i de protecció pel nostre alumnat.

Aquest és un escenari que generarà més comunicació entre escola i famílies amb les mesures de protecció que ja coneixem: ús de mascareta i distanciament social.

Per altra banda, aquest curs celebrem el 15è aniversari de la creació de l’institut escola públic ELS PINETONS i us convidem a totes les famílies a participar en el disseny i propostes per portar a terme aquesta celebració. Ben aviat us informarem del format de l’esdeveniment.

Aquest 2021-2022 és un curs en què tota la plantilla docent ja està al centre, som 77 professionals d’Educació Infantil, Primària i Secundària. Aquesta incorporació de tot el personal ha facilitat el disseny i la planificació del curs i les tasques de preparació i coordinació interna de l’equip.

Tenim per davant un curs que iniciem amb un recorregut llarg de vida i aprenentatges dels nostres infants i joves que compartirem i, que també -sens dubte- ens farà créixer i aprendre a les persones de referència, tant famílies com mestres.

Us donem la benvinguda a l’escola, a l’institut, a la casa dels infants i joves des del convenciment que totes i tots gaudirem de les relacions de vida que s’establiran, i que aprendrem a construir-nos com a persones.

QUE TINGUEM UN BON CURS!


Equip de mestres i Equip directiu
institut escola públic ELS PINETONS Ripollet, 13 de setembre de 2021