Preinscripció i matrícula. Curs 2023-2024

Número de desempat: 66. 646

Calendari PREINSCRIPCIÓ I MATRICULA. CURS 2023-2024

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/infantil-3-6/informat/calendari/

Enllaç a la web del Departament d’Educació sobre la Preinscripció:

https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici

Enllaç a la web de l’Ajuntament de Ripollet sobre la Preinscripció:

https://www.ripollet.cat/serveis/educacio/preinscripcio/preinscripcio-2023-2024

Beques Material Escolar i Casal d’estiu. Ajuntament Ripollet

Us comuniquem que:

Que la Junta de Govern Local,en sessió de 21 de març 2023, va aprovar la convocatòria de les prestacions per a material escolar curs 2023-2024 i per a realització casal estiu 2023.

En data 3 d’abril de 2023 es publicarà al BOPB la convocatòria amb la qual cosa començarà el termini el 4 abril 2023 fins el 18 de maig  2023.

És important que tingueu molt en compte el següent:

  • Les sol·licituds en aquesta convocatòria seran diferents per cada concepte, una per a prestacions de material escolar i una altra per casal estiu.
  • La convocatòria d’aquest curs escolar s’adreça als nens del nostre municipi, que cursin segon cicle d’educació infantil, primària, i també als alumnes d’educació secundària obligatòria l’ESO.
  • Per presentar les sol·licituds cal demanar cita prèvia a l’OAC, trucant al tel.935046000 o mitjançant la web de l’Ajuntament http://citaprevia.ripollet.cat.
  • Les sol·licituds estaran penjades al web de l’ajuntament per tal de descarregar-la igualment es podrà recollir en paper a les nostres oficines i a OAC.

El període per a presentar la sol·licitud serà del 4 d’abril al 18 de maig 2023.

Benvinguda al nou curs 2022-2023!

Benvolgudes famílies

Ens tornem a trobar per iniciar aquest curs 2022-2023. Us donem la benvinguda al curs que començarem el dilluns 5 de setembre de 2022, a les etapes d’ed. Infantil i Primària, i el dimecres 7 de setembre a l’etapa d’ed. Secundària.

Un curs que reprenem amb tota la naturalitat en les nostres vides diàries que es va veure alterada amb motiu de la crisi sanitària. Enguany no hi ha restriccions, tornem a recuperar plenament la vida quotidiana sense aquelles mesures necessàries però que enterbolien les relacions entre persones.

Aquest 22-23, l’equip docent som 78 professionals entre mestres, professores, tècniques i vetlladores distribuïts en els diferents cicles, més quatre persones d’administració i serveis. Cal afegir el personal de neteja i l’equip de monitoratge. Som un gran equip de persones per atendre els infants i joves de la nostra comunitat.

Tot i les novetats i modificacions del calendari i l’horari escolar, la plantilla docent es troba a l’institut escola gairebé en la seva totalitat, la qual cosa ha afavorit des del passat 1 de juliol el disseny, la planificació i les tasques de coordinació i preparació del curs que iniciem el proper dilluns.

Com sabeu aquest curs acabarà la primera promoció del cicle JOVES, i tot l’equip de mestres tenim la certesa que les noies i els nois tenen un futur extraordinari per viure i créixer.

Us plantegem que ens ajudeu i acompanyeu a consolidar el PROJECTE EDUCATIU COMÚ de la nostra comunitat, reforçant els vincles i la confiança en les relacions de vida i aprenentatges d’infants i joves, establint comunicacions de respecte des de la quotidianitat i construir-nos des de la pròpia identitat de l’institut escola ELS PINETONS.

Per acabar, un desig per compartir: que tinguem un bon curs!.  

Us volem fer arribar unes paraules de Marina Garcés (filòsofa i professora universitària) que en el seu llibre Escola d’aprenents diu:

“La pregunta clau, la que cap societat no s’ha deixat mai de repetir, és: com educar?. Aquest com no es resol, només, amb respostes de procediment. És el com de l’ètica, de la política i la poètica. Interroga i qüestiona els modes de fer i les formes de vida. Preguntar com educar?, és preguntar-nos com volem viure.

Equip de mestres

institut escola ELS PINETONS                

Ripollet, 5 de setembre de 2022

Inici de curs

Benvolgudes famílies

Us informem de l’estructura l’organització del mes de setembre del curs 2022-2023. Com sabeu el Departament d’Educació ha fet canvis en el calendari i l’horari escolar que afecten a ed. Infantil i Primària.

L’inici del curs serà el proper dilluns dia 5 de setembre pels infants del cicle PETITS ( només 4 i 5 anys), del cicle MITJANS i del cicle GRANS (ed. Infantil i Primària). L’horari del mes de setembre serà de 9h a 13h.

Tal com es va comunicar a les entrevistes individuals del juliol, els infants de 3 anys comencen el dia 6 de setembre en franges horàries adaptades a les seves necessitats.

En el cas de les noies i nois del cicle JOVES, començaran el dimecres 7 de setembre fent la presentació del curs 2022-2023. A partir del dijous 8 de setembre realitzaran el seu horari habitual (matí, de 8h a 12:30h   i tarda, de 15h a 16.30h, excepte divendres, de 8 a 14h).

En compliment de la normativa, el centre oferirà un servei d’acollida per la franja horària de 15h a 16.30h que gestionarà l’AFA. Aquest servei està pensat per facilitar la conciliació en el cas d’aquelles famílies que ho necessitin.

Per afavorir la planificació d’aquest temps és imprescindible que les famílies interessades informeu a la persona de referència del grup l’assistència dels vostres infants en aquest servei, tant si és esporàdica com fixe. Podeu donar aquesta informació presencialment o pel coreu electrònic del grup.

Les persones que atendran als infants en aquest tram horari seran de l’equip de monitoratge del servei de menjador i migdia que gestiona l’AFA de l’institut escola ELS PINETONS. Les activitats que es faran en aquest temps no lectiu seran de joc lliure, tallers i d’altres propostes diversificades.

Pel que fa a les entrades i sortides es mantindran com el passat curs:

Cicle PETITS i MITJANS, porta d’accés de l’avinguda Catalunya,16

Cicle GRANS, porta d’accés (bosquet) del carrer Barberà

Cicle JOVES, a les 8h porta d’accés de l’avinguda Catalunya, 16 i la resta  d’entrades i sortides per la porta d’accés a mòduls del carrer Barberà

En el cas de les entrades de l’acollida de tardes (15h) seran sempre per l’avinguda Catalunya,16.

Per a qualsevol dubte en relació amb l’acollida de tardes, contacteu amb l’escola (telèfon: 935946722 o mail: a8076583@xtec.cat).

Gràcies per la vostra col·laboració.

AFA i equip directiu

institut escola ELS PINETONS                             

Ripollet, 1 de setembre de 2022

MANIFEST EN DEFENSA DE L’ESCOLA I L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Ens adrecem a la ciutadania i a les famílies de Ripollet, a l’Ajuntament de la nostra població, als polítics i els mitjans de comunicació per MANIFESTAR el malestar que estan generant les decisions, actituds i accions de la Conselleria d’Educació i que ens han portat a plantejar la vaga com a recurs de protesta i denúncia i en defensa de l’educació al nostre país. 

Volem expressar públicament la nostra queixa i gran preocupació en relació a: 

o Manca d’inversió en recursos humans i materials que no dona resposta a les necessitats reals dels centres educatius. 

Per tant, reclamem al Govern de Catalunya que inverteixi el 6% del PIB en EDUCACIÓ PÚBLICA. 

o Manca de recursos per atendre la diversitat i l’elevat volum de població infantil i juvenil en situació de vulnerabilitat i risc, trastorns i discapacitats. 

Per tant, reclamem la reducció de ràtios a les aules i la contractació de més personal de suport i especialista per tal de garantir l’equitat, la igualtat i la qualitat educativa, tal com recull el Decret d’Inclusió. Demanem, també, millors condicions de treball i estabilitat per al personal de suport i PAS. 

o Desplegament urgent dels nous currículums al setembre de 2022, amb manca total d’oportunitats per participar i debatre de manera plural en la seva elaboració i aplicació. 

Per tant, plantegem la necessitat que tots els agents educatius participin realment (i no només en apariència) en l’elaboració dels nous currículums. 

o Canvi en el calendari escolar sense cap consens amb la comunitat educativa que provoca la pèrdua del temps de formació

del mes de juliol i compromet les reunions de tancament del curs al juny i les de preparació del nou curs, que es realitzen al setembre. 

Per tant, exigim la retirada del nou calendari i del decret de plantilles amb l’objectiu de millora de la qualitat de l’escola i l’educació pública

o Pèrdua del poder adquisitiu i de drets laborals de mestres i professorat en un llarg recorregut d’anys. 

Per tant, exigim la reversió de les retallades dutes a terme al llarg dels últims anys (millora de condicions laborals). 

o Menysteniment vers el col·lectiu docent en el fons i la forma de la negociació de les condicions laborals. 

Per tant, reclamen una taula de negociació en què estiguin representades totes les parts. 

Per aquests motius, evidenciem i denunciem que l’Administració Educativa ignora els professionals de l’educació, els infants i els joves, i ignora també les seves famílies plantejant qüestions i mesures que s’allunyen molt del treball diari que es realitza als centres educatius. 

MESTRES I PROFESSORAT DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE RIPOLLET COMUNITAT EDUCATIVA DE RIPOLLET. 

Ripollet, 14 de març de 2022